Amendamentul admis de comisiile de buget-finante privind reducerea CAS de la 6,5% la 5,5% a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, de parlamentari. Amendamentul adus la articolul 7 din proiectul legii bugetului de stat pe 2010 mai prevede ca si persoanele care nu sunt salariate, dar au obligatia sa isi asigure sanatatea, sunt obligate sa comunice direct casei de asigurari alese veniturile, pe baza contractului de asigurare, in vederea stabilirii si achitarii cotei de 5,5%.
 
Articolul 7 a fost completat, la fel ca si in dezbaterile din comisiile de buget-finante, cu un alineat care prevede ca pentru lucratorii migranti care isi pastreaza domiciliul sau resedinta in Romania, contributia lunara la fond se calculeaza prin aplicarea cotei de 5,5% la venituriile obtinute din contractele incheiate cu un angajator strain.
 
Articolul 7 mai prevede, in forma adoptata de plen, ca angajatorii contribuie cu 5,2% la contributiile la asigurarile de sanatate, in timp ce cota pentru persoanele prevazute la art. 259 alin. (6) din Legea 95/2006 este de 10,7%.

Sursa:
Mediafax