Compania Reebok a acceptat plata unor compensatii de 25 de milioane de dolari, pentru inchiderea unei investigatii a Comisiei Federale pentru Comert din Statele Unite referitoare la promovarea nefondata a beneficiilor pentru sanatate aduse de doua modele de incaltaminte, transmite Reuters.


Banii vor fi folositi pentru despagubirea celor care au cumparat incaltaminte EasyTone si RunTone si papuci EasyTone, despre care compania a sustinut ca tonifica musculatura picioarelor. Acordul cu institutia americana interzice Reebok sa mai sustina ca aceste produse imbunatatesc conditia fizica. Clientii nemultumiti isi vor putea recupera banii fie direct de la Comisia Federala pentru Comert, fie prin intermediul unui proces colectiv.


De la inceputul lui 2009, Reebok a promovat EasyTone, RunTone si papucii EasyTone in presa scrisa, televiziune si internet, iar reclamele pentru cele trei produse sustineau ca acestea includ buzunare cu aer circulant care creeaza o ,,microinstabilitate" cu efect de intarire a muschilor.