REFERENDUM 2012. Un bărbat din localitatea dâmboviţeană Gura Şuții s-a ales cu dosar penal, duminică, după ce a intrat posesia mai multor cărţi de identitate aparţinând unor cetăţeni din localitate, faptă de natură să împiedice liberul exerciţiu al dreptului de a participa la vot în cadrul referendumului.

Poliţişti din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Mătăsaru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că numitul J.I., în vârstă de 56 de ani, din localitatea Gura Şuţii, a intrat în posesia unor cărţi de identitate, aparţinând mai multor cetăţeni din localitate, faptă de natură a împiedica liberul exerciţiu al dreptului de a participa la referendumul din data de 29 iulie 2012, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis duminică.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul respectiv i-a solicitat unui cetăţean de 62 de ani actul de identitate, până la terminarea referendumului, oferindu-i în schimb o sumă de bani.

''Totodată, suspectul a intrat în posesia mai multor cărţi de identitate, aparţinând unor cetăţeni din comună, toţi cu drept de vot, pe care urma să le restituie în seara zilei de astăzi, 29 iulie, posesorii acestora declarând că li s-a promis suma de 20 de lei. Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că numitul J.I s-a deplasat împreună cu fiul său J.N., de 35 de ani, la domiciliul acestora, solicitându-le cărţile de identitate, sub pretextul întocmirii unor cereri de acordare de materiale de construcţii pentru repararea locuinţelor'', se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Cărţile de identitate au fost ridicate şi predate aparţinătorilor. Bărbatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de
promisiune, oferire sau dare de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului.