Sorin Oprescu, primarul general al Capi­talei, a convocat pentru astazi o noua sedinta extra­ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti in vederea decalarii datei organizarii referendumului la Legea Capitalei.

In expunerea de motive, primarul arata ca prin „organizarea examenului de Bacalau­reat in data de 19 iunie 2011, majo­ritatea cadrelor didactice vor fi cooptate in aceasta activitate, acestia fiind si cei care vor parti­cipa si vor asigura buna desfasurare a refe­rendumului local, data organizarii referendu­mului va fi decalata pentru ziua de 26 iunie 2011”, explica Sorin Oprescu. Acesta mai subliniaza ca se va propune in acelasi proiect si reanalizarea celor sapte intrebari de la referendum stabilite in sedinta din luna aprilie.

In alta ordine de idei, consilierii ar trebui sa aprobe astazi si alocarea a 10 milioane de lei pentru organizarea referendumului care va stabili daca sectoarele vor mai avea auto­nomie bugetara, consilieri locali si primari alesi, sau edilul de sector va fi numit de Consiliul General, iar bugetul va fi stabilit de legislativul Capitalei.