Constructorul auto francez nu exclude posibilitatea inchiderii unor uzine din cauza marasmului de pe piata de resort din Europa, a declaratr Carlos Tavares, directorul general delegat al Renault.


„Vom vedea. In momentul de fata suntem in discutii cu sindicatele, pentru a le explica care sunt dificultatile de competitivitate cu care ne confruntam”, a spus Tavares, intr-un interviu acordat publicatiei germane Automobilwoche.

„Sunt probleme de competitivitate in Europa de Vest si in Franta”, a continuat el, constatand, totodata, ca alianta dintre Renault si Nissan permite fabricantului francez sa dispune de date precise privind nivelul de competitivitate al intreprinderilor Nissan de la Sunderland, in Marea Britanie, si de la Barcelona, in Spania.

„Sunt, intr-adevar, prea multe uzine”, a subliniat responsabilul Renault, mentionand ca, printre altele, se analizeaza ideea ca Nissan sa elibereze capacitati de productie pentru Renault. „Este o varianta”, a spus Tavares, fara a intra in alte detalii.

La sfarsitul saptamanii trecute, directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a avertizat ca intreprinderea sa risca sa dispara „sub forma sa actuala”, daca nu-si va ameliora competitivitatea in Europa. In acelasi timp, omul de afaceri a precizat ca, deocamdata, nu se are in vedere o reducere a locurilor de munca in Franta.