Retailerul german Arcandor, care detine unul dintre cele mai mari lanturi locale de magazine universale, Karstadt, cu o istorie de peste 100 de ani, ar putea declara luni falimentul, in cazul in care Guvernul nu ii va pune la dispozitie ajutorul financiar solicitat. "Daca nu vom gasi o solutie, care trebuie sa includa sprijin din partea Guvernului, atunci vom sti ca nu ne vom putea plati datoriile vineri si vom fi nevoiti ca luni sa ne declaram insolventa", a declarat un purtator de cuvant al grupului.
Arcandor a solicitat Executivului un imprumut de 437 de milioane de euro din partea bancii de stat KfW, insa nu are sanse mari sa se califice pentru acest credit. Un comitet guvernamental cu reprezentanti ai ministerelor Finantelor, Economiei si Justitiei, precum si ai cabinetului cancelarului Angela Merkel se va intruni luni pentru a discuta cererea, potrivit unei surse apropiate situatiei.
Autoritatile de la Berlin sugereaza, in schimb, Arcandor sa ia in calcul un acord cu grupul concurent Metro, care a propus fuziunea Karstadt cu divizia sa de magazine universale Kaufhof. Directorii generali ai Arcandor si Metro, Karl-Gerhard Eick si Eckhard Cordes, se intalnesc astazi pentru a discuta un eventual acord, a afirmat un purtator de cuvant al Metro.