Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu, a declarat ieri, in urma intalnirii cu reprezentantii Federatiei Sindicale Agrostar, ca majoritatea revendicarilor acestora nu pot fi rezolvate, din lipsa de fonduri, reprezentantii Federatiei amenintand cu greve. „Noi pregatim mai multe normative prin care sa satisfacem cererile Agrostar, dar concret nu sunt bani“, a spus Radulescu.

El a adaugat ca una din revendicari o reprezinta subventia la motorina si, in acest sens, Ministerul Agriculturii a transmis Finantelor un proiect de hotarare prin care acciza la acest tip de carburanti va fi redusa cu 1,16 lei pe litru. Totodata, el a spus ca subventia de 15.000 de euro pentru fermele de legume si fructe si subventiile pe irigatii nu poate fi acordata.

De partea cealalta, presedintele Agrostar, Stefan Niculae, a declarat, in urma intalnirii cu reprezentantii ministerului, ca este prima oara cand, ca lider de sindicat, participa la o discutie cu o structura a guvernului, „legata de maini si de picioare si impotenta” sa rezolve problemele agricultorilor. El crede ca se incearca o falimentare a agriculturii romanesti. Reprezentantii Agrostar au pichetat ieri sediul Ministerului Agriculturii.