Preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, a estimat că premierul Victor Ponta trebuie să dea 'o probă' şi să prezinte în Parlament legea bugetului, pentru a demonstra că aplică prevederea de creştere a punctului de pensie din legea pensiilor.


'Şi aseară, şi astăzi, lideri importanţi, în frunte cu primul-ministru şi ministrul Muncii, şi-au asumat o promisiune electorală importantă. Este vorba de aplicarea Legii pensiilor. (...) Dacă tot au acest curaj de a ieşi să îşi asume că aplică Legea pensiilor, (...) atunci domnul Ponta să dea o probă, să vină cu bugetul în Parlament, în care să vedem că este inclusă creşterea punctului de pensie cu 100% rata inflaţiei, inflaţie care se datorează 100% politicilor luminate ale Guvernului Ponta şi, evident, 50% din creşterea salariului mediu pe economie. (...) Cred că această minimă probă de onestitate pe care a picat-o aproape în fiecare zi acest Guvern e cazul să o mai dea o dată, o ultimă şansă, venind cu bugetul în Parlament, pentru că de promisiuni mincinoase cred că sunt sătui toţi românii', a afirmat Anastase.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a susţinut că Legea pensiilor, care a fost condamnată timp de doi ani şi jumătate de USL, a devenit o 'promisiune electorală' pentru liderii acestei formaţiuni.

'Cum poţi ca după ce doi ani şi jumătate ai condamnat această lege, ai spus că e o lege furată, o lege nedreaptă, să îţi asumi aplicarea ei? Probabil că în ceea ce îl priveşte pe domnul Ponta şi echipa pe care dumnealui o conduce bunul simţ nu are o limită sau probarea lipsei bunului simţ se întâmplă în fiecare zi. (...) În loc să toace banii pe referendum şi pe convingerea unor primari să scoată cu japca oameni la referendum, ar fi fost mai bine să aplice Legea pensiilor', a spus democrat-liberala.