Discutii aprinse au izbucnit in SUA din cauza unei rochii, semnata Diane von Furstenberg si purtata de Ann Romney, sotia adversarul lui Barack Obama in cursa pentru Casa Alba, Mitt Romney. De ce atata agitatie?


Totul a inceput pe 7 octombrie, cand Ann a aparut alaturi de sotul ei, candidatul republican Mitt Romney, in campania din Florida. Pentru acest eveniment, Ann a ales o tinuta a creatoarei Diane von Furstenberg, mai precis unul dintre modele de exceptie ale artistei. Ei si?

Problema este ca Diane von Furstenberg (DvF), venita la New York din Belgia, este o sustinatoare apriga a democratului Barack Obama, a carui sotie, Michelle, intotdeauna de o elengata care impune respect pentru gustul sau rafinat, a abodat in repetate randuri creatii semnate DvF.

Prin urmare, multi s-au intrebat care este semnificatia acelei rochii. A dorit Ann sa transmita un mesaj sau DvF a trecut dintr-o tabara in alta. De aici si intreaga nebunie, subiectul facand obiectul unor ample comentarii in presa din SUA si nu numai. Ceva inedit? Nu, avand in vedere ca SUA sunt in campanie electorala, iar orice detaliu, orice fleac poate deveni arma in lupta pentru cucerirea Casei Albe.

Totusi, de ce a ales Ann Romney aceasta rochie? Dupa toate probabilitatile, au estimat unii si altii, sotia candidatului republican la presedintia SUA a cazut, pur si simpu, victima sarmului creatiilor DvF.