Romania a fost plasata pe pozitia a 14-a in clasamentul tarilor cu cea mai mare probabilitate de default, care cuprinde o lista cu 59 de state si care a fost intocmita de Business Insider.


Ucraina figureaza printre primele cinci într-un clasament compus din 59 de ţări care prezinta cea mai mare probabilitate de default, în timp ce România ocupă poziţia a 14-a in acest top realizat de Business Insider.

In analiza lor, experţii americani au luat în considerare costurile de asigurare a unei datorii de 10.000 de dolari pe un an. În termeni economici, este vorba despre CDS (indicele de credit default swap), ce presupune costurile la care sunt asigurate obligaţiunile suverane împotriva riscului de faliment.

După cum a rezultat, cele mai mare costuri sunt în prezent în Grecia, Argentina şi Cipru. Ucraina apare pe locul patru în acest clasament.

Topul primelor 20 de ţări care sunt cele mai ameninţate de faliment arată astfel: Grecia, Argentina, Cipru, Ucraina, Portugalia, Venezuela, Egipt, Irlanda, Ungaria, Croaţia, Spania, Italia, Liban, România, Dubai, Bahrein, Vietnam, Bulgaria, Lituania şi Islanda. Astfel, România ocupă poziţia a 14-a în clasamentul respectiv.