Emisiunea de obligatiuni romanesti denomiate in dolari, programata pentru lansare pe piata SUA pana la sfarsitul acestei luni, va avea o valoare minima de 500 mil. dolari si un nivel maxim de 2 mld. dolari, iar maturitatea titlurilor va fi de cel putin cinci ani."Se aproba cea de a doua tranzactie pe pietele externe de capital in cadrul programului de emisiuni de titluri de stat pe termen mediu. Suma finala, maturitatea, dobanda, precum si toti ceilalti termeni si conditii financiare urmand sa fie stabiliti la momentul lansarii emisiunii, in functie de conditiile de piata", se arata intr-un ordin al ministrului Finantelor Publice.


Oficialii din Romania se vor intalni cu investitorii din Londra si Statele Unite in perioada 11-16 noiembrie, in efortul tarii noastre de a reduce deficitul bugetar sub 4,4%.


"Cred ca Romania este un loc bun pentru investitorii straini. Facem acest lucru acum (vanzarea de obligatiuni - n.red.) pentru ca am trecut cu bine peste evaluarea facuta de FMI si pentru ca trebuie sa ne gandim si la bugetul pentru 2012. Suntem mai precauti cu banii nostrii, mai ales din cauza crizei din Europa", a declarat Secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Bogdan Dragoi.
Lansarea emisiunii este administrata de catre HSBC, Citibank si Deutsche Bank.