Forum Invest, unul dintre cei mari organizatori de evenimente de business din România, îşi cere singur insolvenţa, după ce compania celebrului economist Nouriel Roubini solicitase acelaşi lucru instanţei româneşti.

Cererea Forum Invest de intrare in insolvenţa a fost înregistrata la Tribunalul Bucureşti pe data de 14 august. Instanţa va decide asupra solicitarii companiei la termenul stabilit pe data de 3 septembrie.

Income Magazine a relatat despre posibila intrare în insolvenţa a Forum Invest încă de la jumătatea lunii iunie, când Roubini Global Economics, firma de consultanţă şi strategie economică din New York, înfiinţată de „profetul crizei” Nouriel Roubini, a solicitat instanţei deschiderea acestei proceduri împotriva organizatorului român de evenimente.

Economistul supranumit Doctor Doom este reprezentant în acest dosar de firma Mararu & Mararu. Contactată de Income Magazine, avocata Amala Mararu a explicat atunci că Forum Invest nu ii achitase clientului său nişte plăţi parţiale din onorariul aferent participării la două evenimente.

Potrivit avocatei lui Roubini, o parte din datorie datează încă de acum doi ani, cand clientul sau a participat pentru prima data la un eveniment organizat de Forum Invest. Al doilea eveniment Forum Invest la care a participat economistul american a avut loc in mai 2011, la Bucureşti.

Potrivit unor informatii aparute in presa, compania Forum Invest este controlată de Bogdan Popoviciu, condamnat la şapte ani de inchisoare în dosarul "Trofeul calităţii", în care fostul premier Adrian Năstase a primit doi ani de închisoare.