Roubini Global Economics, firma de consultanţă şi strategie economică din New York, înfiinţată de „profetul crizei” Nouriel Roubini, cere insolvenţa organizatorului român de evenimente Forum Invest.

Dosarul prin care firma americană solicită inolvenţa companiei româneşti a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în data de 14 iunie şi are ca prim termen de judecată 12 octombrie 2012.

Economistul supranumit Doctor Doom este reprezentant în acest dosar de firma Mararu & Mararu.

Contactată de Income Magazine, avocata Amala Mararu a explicat că Forum Invest nu i-a achitat clientului său nişte plăţi parţiale din onorariul aferent participării la două evenimente.

Potrivit avocatei lui Roubini, o parte din datorie datează încă de acum doi ani, cand clientul sau a participat pentru prima data la un eveniment organizat de Forum Invest.

Al doilea eveniment Forum Invest la care a participat economistul american a avut loc in mai 2011, la Bucureşti.

Pentru a cere insolventa unei companii, un creditor trebuie sa aiba de recuperat o datorie de minim 45.000 lei si cu o vechime mai mare de 90 de zile.

Potrivit presei internaţionale, Roubini a prezis venirea crizei încă din 2005, când spunea că preţurile caselor creşteau artificial, pe fondul operaţiunilor de tip speculativ, fenomen ce avea să conducă la o prăbuşire a economiei.

Forum Invest este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente de business din România. Contactaţi de către Income Magazine, reprezentanţii Forum Invest nu au oferit inca niciun comentariu.