Magnatul media Rupert Murdoch a demisionat din funcţiile de director al mai multor societăţi ce controlează cotidiane britanice şi din consiliile de administraţie ale mai multor filiale americane ale grupului său, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al grupului său, citat de Agerpres.

"Săptămâna trecuta, dl Murdoch a demisionat din mai multe consilii de administraţie... din Marea Britanie şi Statele Unite", a declarat purtătorul de cuvânt, calificând aceste demisii "de gospodărire în cadrul companiei".

Mai devreme sâmbătă, site-ul ziarului britanic The Telegraph a anunţat că Murdoch a demisionat săptămâna trecută din consiliile de administraţie ale News International Group, Times Newspaper Holding şi News Corp Investments.

Potrivit acestor informaţii, Murdoch a demisionat de asemenea din mai multe companii americane de media, dar autorităţile americane competente încă nu au precizat care dintre ele.

Personalul de la The Sun, The Times şi Sunday Times au primit sâmbătă o notă anunţând demisia şefului lor, potrivit mai multor media britanice.

Nota subliniază că Murdoch rămâne "pe deplin angajat" ca preşedinte al grupului News International, potrivit site-ului The Guardian, un alt cotidian concurent al grupului.

Potrivit site-ului The Telegraph, citat de AFP, demisia lui Murdoch este prezentată ca "o simplă operaţiune de curăţare înainte de divizarea grupului", deja anunţată pentru a separa activităţile mass-media şi publicarea de carte de cele din industria de film şi televiziune.