Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat marţi, după preluarea mandatului, că nu va face schimbări, pentru că pleacă de la prezumţia de capabilitate a angajaţilor, dar va schimba pe oricine nu înţelege că "din momentul ăsta jucăm într-un alt film, al competenţei"


"Din punctul meu de vedere, nu vor rezulta niciun fel de schimbări, plecăm de la prezumţia de capabilitate. Nu schimb pe nimeni, dar voi schimba pe oricine care nu înţelege că din momentul ăsta jucăm într-un alt film, un film al competenţei. Vor sta alături de mine toţi cei dispuşi să facă ceva", a spus Ioan Rus, după semnarea documentelor de predare-primire a mandatului la Interne, ceremonia având loc în prezenţa premierului Victor Ponta.

Ioan Rus a spus că sunt vizate zece obiective stabilite prin programul de guvernare, atât la Interne, cât şi la Administraţie, dar acestea trebuie raportate la faptul că există un buget aprobat şi că mandatul este unul de şase-şapte luni.

Noul ministru de Interne a subliniat că 2012 este un an special, având în vedere atât cele două scrutinuri electorale, cât şi procesul de aderare la spaţiul Schengen. Ioan Rus a mai spus că tot ce va face va legat de aceste obiective.

La rândul lui, ministrul desemnat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a spus că tot ce ţine de programul de guvernare va fi realizat aşa cum a fost prevăzut.

Victor Paul Dobre a subliniat că va urmări să fie organizate în bune condiţii alegerile locale şi cele parlamentare. Ioan Rus şi Victor Paul Dobre i-au mulţumit premierului pentru încrederea acordată şi au spus că speră ca la încheierea mandatului acesta să aibă doar cuvinte de laudă pentru actrivitatea lor.