Pe poligonul Kapustin Yar, din regiunea Astrahan, a fost testat cu succes prototipul unei noi rachete balistice intercontinentale, a anuntat biroul de presa al Ministerulului rus al apararii.


Obiectivul expertimentului a vizat verificarea capacitatii tehnice a noii arme, determinarea elementelor ce necesita perfectionare, testarea echipamentului de lupta, scrie agentia RIA Novosti. Potrivit sursei citate, racheta a doborat cu precitie tinta conventionala.

Fara a intra in alte detalii, comunicatul Ministerului rus al apararii a precizat ca la crerea noii rachete au fost folosite solutii tehnologice avansate, rezulat al perfectionarii elementelor utilizate la sistemele de rachete din generatia a 5-a, fapt care a condus la reducerea termenului si a costurilor de realizarea a noii arme.

„Noua racheta balistica intercontinentala va intari capacitatea de lupta a gruparii de atac a fortelor strategice de rachete din componenta trupelor nucleare ale Rusiei, inclusiv prin imbunatatirea performantelor de doborare a sistemelor de aparare aeriana”, a subliniat comunicatul mentionat.