Compania RWE, numarul doi al pietei germane a energiei, intentioneaza sa suprime alte 2.000 de locuri de munca in Europa in urmatorii ani, scrie publicatia Rheinische Post.


O parte a respectivelor locuri de munca vor fi suprimate definitiv, in timp ce alta parte va fi delocalizata in tari cu mana de lucru mai ieftina, precizeaza ziarul citat, preluand surse sindicale. Potrivit acestora, in total sunt amenintati intre 2.000 si 5.000 de angajati.

Comitetul intreprinderii a fost informata in legatura cu aceasta intentie saptamana trecuta. Proiectul de restructurare vizeaza 8.000 de posturi care ar urma sa fie desfiintate de grup, care, deocamdata, numara 70.000 de colaboratori in intreaga lume.

Exista, intr-adevar, un proces de optimizare la RWE si negocierile cu partenerii sociali sunt in curs de derulare. Totusi, nu dorim sa comentam aceste cifre, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Rheinische Post precizeaza ca, avand in vedere acordul de protectie a angajatilor, in vigoare pana la 31 decembrie, intreprinderea nu va putea proceda la concedieri decat dupa aceasta data.