Omul cu cei mai multi prieteni din lume, Mark Zuckerberg, nu mai este unul dintre cei mai ravniti celibatari miliardari din lume. Fondatorul retelei sociale Facebook s-a insurat.


Potrivit agentiei Asociated Press, evenimentul a avut loc sambata, dupa ce Zuckerberg si-a modificat, pe pagina sa de Facebook, statutul social in „casatorit” si la o zi dupa intrarea la bursa a companiei sale. Aleasa, Priscilla Chan, are 27 de ani, si a absolvit la 14 mai facultatatea de medicina a Universitatii din California, in aceeasi zi in care viitorul ei sot a implinit 28 de ani.

Prietenia celor doi tineri dureaza de noua ani, adica de cand s-au cunoscut la Universitatea Harvard, unde invata Zuckerberg. Cei doi si-au unit destinele in cadrul unei ceremonii oficiate la resedintia fondatorului Facebook si in prezenta a aproximativ 100 de persoane.

Interesant este ca invitatii, parintii mieresei, rude ale mirelui si un grup restrans de prieteni, nu au stiut ca vin sa asiste la o nunta, majoritatea crezand ca este vorba de o petrecere data in cinstea Priscillei, proaspat absolventa.

Presa noteaza, printre altele, ca Priscilla s-a numarat printre putinii care l-au sustinut si incurajat pe Zuckerberg, cand acesta a inceput sa lucreze la crearea retelei sale.

Facebook in cateva cifre
  • 3 dintre cei 4 fondatori ai retelei sociale, sunt miliardari: Zuckerberg (17,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes), Sustin Moskotz (3,5 miliarde) si Eduardo Saverin (2 miliarde).
  • 130 de prieteni are, in medie, fiecare utilizator al Facebook.
  • 3.000 de angajati lucreaza la compania Facebook. In plus, anul acesta societatea intentioneaza sa mai recruteze "mii" de colaboratori.
  • 60,2 milioane de fani urmaresc pagina de news a Facebook, mult mai populara decat pagina cantaretilor americani Eminem (52 milioane) si Rihanna (50,3 milioane)
  • 152,5 milioane de utilizatori ai Facebook sunt in Statele Unite, 43,5 milioane in India, 43,06 milioane in Indonezia, 37,9 milioane in Brazilia si 35 de milioane in Mexic. 
  • 250 milioane de fotografii sunt postate zilnic pe Facebook.
  • 900 de milioane de persoane folosesc Facebook la nivel mondial.