Claudiu Săftoiu, directorul general SRTv, spune, într-un comunicat, că reformarea TVR este un proces contra cronometru, revenirea la momentul zero al elaborării documentelor de redresare însemnând dinamitarea eforturilor de renegociere pentru eşalonarea datoriilor uriaşe pe care televiziunea le are.

Claudiu Săftoiu susține că fără reformă, Societatea Română de Televiziune (SRTv) riscă să intre "în colaps", iar orice amânare a reformei TVR "poate pune în pericol accesul publicului la informare".

Reacţia lui Claudiu Săftoiu vine în contextul în care, vineri, SPUS TV - Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV (sindicatul reprezentativ din SRTv, n.r.) i-a cerut directorului general al Televiziunii Române să ia de urgenţă măsurile necesare pentru modificarea grilelor de programe ale televiziunii publice, astfel încât angajaţii să îşi poată relua activitatea.

Totodată, într-un comunicat de presă semnat "Angajaţii din TVR", se spunea, printre altele, că salariaţii TVR solicită anularea Planului de restructurare demarat de fostul Consiliu de Administraţie şi "întocmirea unui program de restructurare legal, bazat pe o corectă şi rezonabilă abordare economico-financiară rezultată în urma consultării unor experţi independenţi".

De cealaltă parte, Claudiu Săftoiu spune că respectă dreptul angajaţilor TVR de a-şi exprima opinia faţă de implementarea Programului de redresare economică a televiziunii publice.

"Este însă necesar ca şi angajaţii TVR să înţeleagă gravitatea situaţiei în care ne aflăm. Orice amânare a procesului de reformă poate pune în pericol activitatea fiecărui salariat, dar şi accesul publicului la informare, prevăzut de Constituţie. În acelaşi timp, prelungirea situaţiei actuale creşte riscul de executare a TVR de către creditori şi intrarea televiziunii în colaps. Am fost nevoiţi să scădem producţiile premieră pentru a tăia din cheltuieli. Cu cât vom trece mai rapid peste etapa de restructurare a TVR, cu atât vom intra mai repede în normalitate şi vom împrospăta grilele. Este dreptul profesioniştilor din TVR să-şi reia activitatea. Asta ne dorim cu toţii", spune Claudiu Săftoiu, citat Mediafax.