Preşedintele ales al CA al TVR, Claudiu Săftoiu, a declarat, marţi, referindu-se la protestatarii din curtea TVR, că a observat că aceştia se simt lezaţi de expresii pe care le-a folosit şi că le cere scuze public, precizând că în afirmaţiile sale s-a referit la o minoritate din rândul salariaţilor.


"În acest moment în curtea Televiziunii sunt protestatari, lor mă adresez, pentru că într-o anumită exprimare publică am folosit expresii inadecvate, calificative şi epitete pentru o minoritate din cadrul salariaţilor Televiziunii Române. Nu am generalizat în niciun fel, dar, pentru că am observat că se simt lezaţi, le cer scuze public. Lucrul acesta nu mă opreşte însă să remarc faptul că rămân încă în Televiziunea Română oameni care nu sunt demni să poarte numele de salariat, angajat al Televiziunii Române", a mai spus Claudiu Săftoiu.

Câteva sute de angajaţi ai Societăţii Române de Televiziune (SRTv) s-au adunat marţi, în jurul orei 10.00, în curtea instituţiei şi protestează faţă de procesul de concediere colectivă din TVR, în urma căruia vor fi desfiinţate 872 de posturi. Reprezentanţii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR - SPUS TV (sindicatul reprezentantiv din TVR, n.r.) au declarat că acţiunea este spontană. Protesteaza inclusiv angajaţii studiourilor teritoriale ale TVR protestează faţă de procesul de concediere colectivă. În timpul protestului de luni, angajaţii TVR au strigat "Jos Săftoiu!" şi "Jos Consiliul de Administraţie!".

In alta ordine de idei, Saftoiu a afirmat, după ce a fost suspendată, din lipsă de cvorum, şedinţa plenului Parlamentului care trebuia să-l valideze în funcţia de preşedinte-director general al SRTv, că noul CA al TVR nu va face nici privilegii, nici derogări de la planul de restructurare a instituţiei. Săftoiu a fost ales, marţi, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) de către membrii CA al TVR. Decizia a fost avizată tot marţi şi de Comisiile de cultură reunite ale Parlamentului, cu 11 voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi două abţineri.

Dacă deciziile membrilor CA al TVR şi a Comisiilor de Cultură ale Parlamentului vor fi avizate favorabil de plenul Parlamentului, Claudiu Săftoiu va deveni preşedinte-director general al SRTv. Astfel, Săftoiu va reveni la conducerea TVR, mandatul preşedintelui-director general al televiziunii publice fiind de 4 ani. După ce şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată din lipsă de cvorum, Claudiu Săftoiu a declarat că numirea sa ca preşedinte-director general al CA al TVR reprezintă o asumare a Parlamentului.