Potivit estimarilor cotidianului iberic “Expansion”, autoritatile spaniole ar trebui sa faca infuzii de capital de pana la 2,7 miliarde de euro pentru a salva banca Cajasur, controlata de Biserica Catolica, dupa ce aceasta a fost plasata la finalul saptamanii trecute sub controlul bancii nationale.
 
Pentru a atinge "nivelul minim legal" in termeni de solvabilitate financiara Cajasur va beneficia de injectii de capital in valoare de "cel putin 523 de milioane de euro", anunta Banca Spaniei, insa nu a confirmat valoarea inaintata de cotidianul “Expansion”. "Va fi nevoie de cel putin 523 de milioane de euro, dar nu pot dezvalui o cifra precisa pentru injectia de capital necesara" in final, a declarat un purtator de cuvant al institutiei financiare centrale.
 
Cotidianul noteaza ca banca ar avea nevoie de fonduri suplimentare pentru a acoperi credite neperformante de 1,5 miliarde de euro si 364 milioane de euro constand in "credite irecuperabile". In plus, vor trebui alocate fonduri si pentru a acoperi deprecierea activelor imobiliare ale bancii.
 
"Expertii consultati au indicat ca in cel mai pesimist scenariu va fi nevoie de pana la 2,7 miliarde de euro", noteaza “Expansion”.

Sursa: Mediafax