Grupul sud-corean Samsung Electronics a vandut peste 10 milioane de telefoane multifunctionale Galaxy S3, ultimul sau model din aceasta gama, lansat in urma cu aproape doua luni, scrie agentia Yonhap.


„Se pare ca vanzarile au depasit 10 milioane de unitati”, a declarat J.K. Shin, purtator de cuvant al companiei. Potrivit spuselor sale, Galaxy S3 se bucura de o popularitate sporita comparativ cu modele anterioare, S1 si S2, de la introducerea lor pe pietele din Europa, Orientul Mijlociu sau Asia de sud-est, la 29 mai.

Intreprinderea sud-coreana, in concurenta directa cu grupul american Apple, va publica rezultatele sale trimestriale la sfarsitul lunii iulie. Ultimele previziuni anticipeaza un profit de exploatare de 4,75 miliarde de euro pentru trimestrul secund al anului curent, adica o crestere de 79% pe an, gratie vanzarilor noului sau telefon inteligent.

Pana la sfarsitul trimestrului trei, Samsung mizeaza pe vanzari cumulate de 18 milioane de Galaxy S3. In primele trei luni din 2012, compania sud-coreana a livrat un total de 43 de telefoane multifunctionale, fata de 35 de milioane in cazul Apple si 11,9 milioane in cel al Nokia, potrivit unui studiu al cabinetului ABI Research.