Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anunţat in aceasta dimineata că vânzările globale de telefoane inteligente Galaxy S III au trecut pragul de 20 de milioane în mai puţin de trei luni de la lansare, informeaza agentia AP.


Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone, a lansat modelul Galaxy S III în luna mai a acestui an şi în primele 50 de zile a vândut deja peste 10 milioane exemplare. Grupul a precizat că Galaxy S III a avut nevoie de doar 100 de zile pentru a ajunge la pragul de 20 de milioane de unităţi, de trei ori mai repede decât predecesorul Galaxy S2 şi de şase ori mai repede decât Galaxy S.

 Samsung mai informat că Galaxy S III s-a vândut cel mai bine în Europa, şase milioane exemplare, urmate de vânzările în Asia (4,5 milioane) şi SUA (patru milioane). Pe piaţa din Coreea de Sud s-au vândut 2,5 milioane Galaxy S III. Noul Galaxy S III are o diagonală de 4,8 inci, un procesor quad core de 1.4 Ghz şi 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi o cameră principală capabilă să înregistreze imagini la 8 MP. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfaţa Samsung TouchWiz.

Aceste vânzări record vin într-un moment în care grupul american Apple încearcă să obţină în justiţie interzicerea comercializării celor mai noi telefoane Samsung pe piaţa din SUA. Săptămâna trecută, un tribunal din San Jose a declarat compania sud-coreeană Samsung vinovată că a încălcat mai multe brevete depuse de Apple.