Samsung Electronics, unul dintre principalii furnizori de telefonie mobila, a lansat aplicatia ChatON, un serviciu gratuit de comunicatie care le permite utilizatorilor sa comunice instant cu majoritatea smartphone-urilor si cu platformele actuale de telefoane.
 
ChatON le permite utilizatorilor sa interactioneze cu prietenii si familia indiferent de platforma de telefon folosita. Compatibilitatea cu mai multe platforme ofera posibilitatea ca toti utilizatorii sa se alature retelei, impartasind in timp real text, imagini, notite scrise de mana si videoclipuri. Utilizatorii pot forma grupuri de conversatie, in timp ce clientul Web va asigura un transfer usor de continut si conversatii intre mobil si PC. 
 
,,Cu ChatON, Samsung a simplificat substantial comunicatiile mobile, permitand utilizatorilor sa se conecteze la viitoarele telefoane si la toate smartphone-urile principale de pe piata”, a declarat Ho Soo Lee, seful Diviziei Media Solution Center a Samsung Electronics.
 
ChatON, disponibil in peste 120 de tari si in peste 62 de limbi, prezinta doua optiuni de functionalitate. Optiunea de baza este valabila pentru consumatorii de telefoane care prefera o utilizare simpla si usoara, permitandu-le sa impartaseasca text, imagini, evenimente si contacte foarte usor.
 
Utilizatorii de smartphone-uri pot accesa optiuni mai avansate, dezvoltand o comunicare mai bogata, care le ofera posibilitatea sa vada cat de des interactioneaza cu prietenii lor si sa posteze comentarii pe profilul acestora, prin intermediul functiei Interaction Rank. Totodata, acestia pot crea un mesaj animat, putand sa-si personalizeze continutul prin texte scrise de mana, fisiere audio si imagini de fundal. Toate pozele si videoclipurile din fiecare fereastra de conversatie pot fi vizualizate intr-un fisier Trunk, realizat automat.
 
ChatON le permite utilizatorilor sa-si dezvolte comunitatile de socializare prin adaugarea altor utilizatori, prin intermediul dispozitivelor mobile.
 
Serviciul Samsung ChatON va fi lansat progresiv pentru principalele tipuri de smartphone-uri, tablete, notebook-uri si telefoane existente, inclusiv pentru dispozitivele viitoare prezentate la IFA 2011.