Gigandul sud-corean Samsung prevede vanzari si un profit record in trimestrul trei al anului, gratie in special succesului inregistrat de telefoanele sale inteligente.


Vom vedea un record pentru Samsung? Multumita in special vanzarilor de smartphone-uri, fabricantul sud-corean de material electronic anticipeaza un profit de exploatare de 8.100 de miliarde de woni (5,6 miliarde de euro) in trimestrul trei.

Daca aceasta cifra se confirma la 26 octombrie, cand vor fi publicate rezultatele oficiale, ea va marca o adevarata explozie a profitului comparativ cu anul trecut, cu o crestere de peste 90%. Ceea ce va permite Samsung sa depaseasca nivelul istoric atins in intervalul aprilie-iunie anul curent, cand a afisat un beneficiu de exploatare de 4,6 miliarde de euro.

Grupul afirma ca mizeaza pe vanzari trimestriale de 52.000 de miliarde de woni (36 miliarde de euro), gratie celor 58 de milioane de smartphone-uri pe care spera sa le vanda din iulie pana in septembrie. Numai pentru Galaxy S III, Samsung prevede 20 de milioane de unitati comercializate in intervalul de referinta.

Cu titlu de comparatie, marele rival al sud-coreanului, americanul Apple a vandut in trimestrul doi al acestui an aproximativ 26 de milioane de iPhone.