Din 12 septembrie, ,,Saptamana Financiara" iti propune calatorii de neuitat, pe drumuri legendare si trasee inedite, cu ajutorul celui de-al treilea volum al minicolectiei marca National Geographic, ,,Calatorii pentru o viata: 500 de locuri unice”. Destinatiile sunt selectate de Keith Bellows, redactor-sef al celebrei reviste ,,National Geographic Traveller”, pe baza propriilor experiente de calatorie.
 
Explorati lumea fiordurilor, a balenelor cu cocoasa si a ghetarilor stravechi de-a lungul coastei salbatice a Americii de Nord sau canalul Trent-Severn din inima salbaticiei canadiene. Cu hidroglisorul (ambarcatiune usoara, propulsata de o elice imensa, montata intr-o cusca la pupa) veti descoperi cei mai cunoscuti locuitori din Everglades - aligatorii, sau alte specii rare precum pantera de Florida sau lamantinii. Daca vreti insa sa va intalniti cu ursii polari sau sa admirati aurora boreala, mergeti in Churchill (Canada). In Merida (Venezuela) veti putea calatori cu cel mai inalt si mai lung teleferic din lume, care are nevoie de o ora pentru a putea urca de pe un platou din Anzi, aflat la 3.125 m, pana in varful Pico Espejo.
 
Adevarate ghiduri pentru vacante extraordinare, volumele includ trasee pentru toate buzunarele, de la drumetii cu rucsacul in spate sau cu autostopul pana la cele mai exclusiviste locatii. Fiecare recomandare este insotita de ponturi privind ceea ce ar trebui facut sau nu, ce ar trebui vazut odata ajunsi la destinatie sau care sunt cele mai bune perioade de vacanta. La acestea se adauga topuri cu obiectivele care pot fi admirate din masina ori din tramvai, clasamentele celor mai frumoase muzee sau traseele cu cele mai apetisante preparate culinare. Fotografii artistice si harti color de o calitate deosebita, texte descriptive pana la cele mai mici detalii si, mai ales, sfaturile expertilor de la National Geographic - toate acestea fac din colectia „Calatorii pentru o viata: 500 de locuri unice” o desfatare editoriala care nu trebuie ratata.
 
Cel de-al treilea volum al minicolectiei „Calatorii pentru o viata” costa 14,99 lei si se distribuie cu editia de luni, 12 septembrie, a ,,Saptamanii Financiare".