Din 29 august, Saptamana Financiara iti recomanda cele mai frumoase 500 de trasee de vacanta, prin intermediul unei minicolectii marca National Geographic, “Calatorii pentru o viata: 500 de locuri unice”. Destinatiile sunt selectate de Keith Bellows, redactor-sef al celebrei reviste ,,National Geographic Traveller”, pe baza propriilor experiente de calatorie. Aparitie editoriala cu succes mondial, seria de patru volume este disponibila, in fiecare luni, impreuna cu Saptamana Financiara.
 
Cele 120 de pagini ale fiecarui volum deschid calea unor fascinante aventuri, de la croaziere in Antarctica pana la excursii de echitatie in Anzi. Niciun continent si nicio posibilitate de transport nu sunt excluse din aceasta colectie de vacanta. „Coborati pe malul Sf. Laurentiu, treceti pe langa pasuni mereu verzi, priviti delfinii care fac salturi prin fata vaporului. Treceti cu trenul pe langa mlastinile, lacurile si muntii acoperiti de iarba neagra ai Scotiei. Admirati forfota urbana a Hong Kongului de pe puntea feribotului. Plutiti pe apele azurii din Kerala (...). Sper sa folositi aceasta colectie de ponturi si sa porniti la drum. Calatoriti, explorati si vizitati intreaga lume”, este indemnul lui Keith Bellows, redactor-sef al revistei ,,National Geographic Traveller.
 
Adevarate ghiduri pentru vacante extraordinare, volumele includ trasee pentru toate buzunarele, de la drumetii cu rucsacul in spate sau cu autostopul pana la cele mai exclusiviste locatii. Fiecare recomandare este insotita de ponturi privind ceea ce ar trebui facut sau nu, ce ar trebui vazut odata ajunsi la destinatie sau care sunt cele mai bune perioade de vacanta. La acestea se adauga topuri cu obiectivele care pot fi admirate din masina ori din tramvai, clasamentele celor mai frumoase muzee sau traseele cu cele mai apetisante preparate culinare. Fotografii artistice si harti color de o calitate deosebita, texte descriptive pana la cele mai mici detalii si, mai ales, sfaturile expertilor de la National Geographic – toate acestea fac din colectia „“Calatorii pentru o viata: 500 de locuri unice” o desfatare editoriala care nu trebuie ratata.
 
Primul volum al colectiei va rasfata cu cateva topuri inedite, care va vor inspira pentru calatorii: primele 10 strazi comerciale din lume – printre care Targul de vechituri Hell's Kitchen din New York sau Dappermarkt din Amsterdam, top 10 circuite pentru biciclisti – Ruta Austral din Chile sau ruta de 1200 km de la Hanoi la Ho Si Min, cele  mai frumoase 10 panorame pe care le puteti admira din ascensor, daca veti vizita Turnul CN din Toronto, Empire State Building din New York sau Turnul Taipei 101 din Taiwan. De asemenea, Delta Dunarii, paradisul pasarilor salbatice si manastirile pictate din Moldova sunt doua dintre destinatiile din Romania incluse printre recomandarile de calatorie.
 
Primul volum al proiectului „Calatorii pentru o viata” costa 14,99 lei si se distribuie cu editia de luni, 29 august, a Saptamanii Financiare.