Primul volum al lucrarii ce va fi lansat luni, 10 octombrie, cuprinde atat textele noului cod civil, cat comentarii si analize ale avocatilor asupra reglementarilor juridice inedite in dreptul nostru.

Aceasta lege reprezinta o viziune cu totul noua asupra raporturilor juridice si va avea un impact radical atat asupra afacerilor, cat si asupra vietii cotidiene. Contractele si institutiile juridice devin mai flexibile, lasand mult loc liber vointei celor implicati. Noile reglementari produc modificari semnificative inclusiv in chestiuni obisnuite de zi cu zi, privind raporturile de familie sau apararea drepturilor personale, cum ar fi cel la propria imagine.

Dintre aspectele tratate amintim inovatiile in materia proprietatii, care acum se poate divide in mase patrimoniale autonome, cu consecinte total diferite fata de ceea ce se intampla pana acum.

Alte capitole se refera la mijloacele conferite de noua lege pentru protectia partii defavorizate intr-un raport contractual, precum si la mijloacele de remediere a dezechilibrelor contractuale grave provocate de comportamentul incorect al celeilalte parti. Onestitatea are o pondere mult mai mare atunci cand se pune problema de partea cui e dreptatea.

Reglementarea moderna a persoanei juridice, administrarea bunurilor altuia sau institutia fiduciei (trustul), sunt alte aspecte comentate in lucrare. In partea privind dreptul familiei sunt tratate concepte inedite, precum locuinta familiei sau conventiile matrimoniale privitoare la modul in care sotii sau viitorii soti isi impart bunurile in timpul casatoriei.

Lucrarea realizata cu sprijinul specialistilor celor mai prestigioase case de avocatura se adreseaza in egala masura profesionistilor din domeniu dar si publicului larg.

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011, data la care s-au abrogat Codul Civil din 1864, Codul comercial si Codul Familiei.