Cei sase arestati in cazul deputatului Mihail Boldea raman incarcerati, alaturi de acestia fiind arestata si Aurica Luchiniuc, singura persoana care va fi cercetata in libertate fiind avocata Mihaela Bolboceanu, potrivit deciziei luate marti noapte de instanta suprema.


Instanta suprema a respins recursurile celor sase arestati in dosarul de inselaciune si constituire a unui grup infractional care a produs un prejudiciu de peste un milion de euro si in care este acuzat si deputatul Mihail Boldea.

Totodata, judecatorii au admis in parte recursul procurorilor DIICOT Galati si au decis arestarea preventiva doar a fostului arbitru la Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati, Aurica Maria Luchiniuc.

Instanta a dispus ca avocata Mihaela Bolboceanu sa fie cercetata in stare de libertate, asa cum a dispus Curtea de Apel Galati. Decizia instantei supreme este definitiva.

In 16 martie, judecatorii Curtii de Apel Galati au admis propunerea DIICOT si au emis mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar. De asemenea, fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictie de a parasi localitatea. Decizia a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In acest dosar, instanta suprema a confirmat, marti, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie pe numele deputatului Mihail Boldea, dupa ce acesta a fost adus in tara.