Inscrierile pentru participarea la negocierile directe pentru vanzarea City Mall s-au incheiat azi.

Saptamana viitoare vor incepe negocierile de la 21 de milioane de euro, cu fiecare dintre cei sase investitori care au depus ofertele.

Dupa cinci licitatii fara succes, la care investitorii nici macar nu au luat caiete de sarcini, scoaterea la vanzare a City Mall prin negociere directa a atras sase oferte.

,,Principalele criterii pe baza carora se vor desfasura negocierile cu investitorii interesati de achizitia City Mall vor fi pretul oferit si modalitatea de plata”, a declarat Andreea Anghelof, Managing Partner Casa de Insolventa Transilvania, lichidatorul judiciar al centrului comercial.

Procedura de negociere directa pentru valorificarea City Mall a fost demarata incepand cu luna august 2011, prin publicarea anuntului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directa.

Din Comisia de negociere vor face parte si bancile finantatoare, prin urmare investitorii interesati vor putea negocia direct atat cu lichidatorul, cat si cu bancile creditoare conditiile de valorificare, inclusiv obtinerea unei finantari in vederea achizitiei centrului comercial.

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat aproximativ 40 de milioane de euro din acest proiect. In cifre aproximative, UniCredit Bank Austria are de recuperat 36 de milioane de euro, Bancpost - 5 milioane de euro si UniCredit Tiriac, 300.000 de euro.

In prezent, City Mall are un grad de ocupare de aproximativ 80 % si contracte cu peste 70 de chiriasi. Printre chiriasii importanti se numara Domo, Primavara, Sprider, Cityplex sau House of Art.

De la prima licitatie de vanzare a centrului din Eroii Revolutiei si pana la scoaterea la vanzare prin negociere directa, pretul de pornire s-a redus de la 33 de milioane de euro la 21 de milioane de euro.