Grupul bancar rus Sberbank va furniza 300 milioane de euro pentru a consolida capitalul Volksbank International (VBI), a anunţat joi directorul general de la Sberbank, Gherman Gref, informeaza RIA Novosti.


În luna februarie a acestui an, Sberbank a achiziţionat Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac ÖVAG, exceptând operaţiunile din România, pentru 505 milioane de euro. 

'Aceasta este o subsidiară a noastră şi ne vom angaja la recapitalizarea sa în conformitate cu reglementările necesare. Cred că acest lucru va avea loc în viitorul apropiat', a declarat Gherman Gref. Potrivit acestuia, recapitalizarea Volksbank International va ajuta Sberbank să-şi dezvolte afacerile din Europa Centrală şi de Est.

Gherman Gref a mai spus că Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va injecta fondurile în VBI, care ulterior le va distribui între subsidiarele grupului. 'Vom adăuga capital la VBI, iar acest capital va fi distribuit în rândul băncilor grupului în funcţie de cerinţele lor. Pe ansamblu 300 milioane de euro vor fi alocaţi în acest sens în cursul acestui an', a precizat Gref.

Excluzând operaţiunile din România, Volksbank International are o reţea de 295 de sucursale şi peste 600.000 de clienţi în regiunea Europei de Est. Începând din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank.