Telefoanele presedintelui sarb, Tomislav Nikolici si a prim-vicepremierului Alexandar Vucic au fost ascultate, a anuntat presa de la Belgrad.


Serviciul de securitate al tarii, BIA, a confirmat informatia potrivit careia in urma cu cateva zile politia sarba a inceput sa intercepteze convorbirile telefonice personale ale premierului Vucic, care exercita inclusiv functia de ministru al apararii. Telefonul personal al sefului statului, a precizat BIA, au inceput sa fie ascultat cu mult timp inainte.

Premierul Ivic Dacic care este si seful Ministerului de interne, a negat astazi orice implicare in acest scandal si a dezvaluit numele principalului suspect – seful politiei criminale, Rodoliub Milovici. In opinia lui Dacic, daca aceasta informatie se confirma, „in Ministerul de Interne va avea loc o serie intreaga de destituiri si arestari”.

Milovic a declarat, la randul sau, ca nu a semnat nici un fel de dispozitii si ca in directia lui „unele lucruri se intampla fara cunostinta conducerii”. Ancheta oficiala a acestui „Watergate sarbesc” ar urma sa inceapa luni. Agentii BIA sunt convinsi ca in spatele acestei afaceri se afla din conducerea superioara a statului sau din cercurile oligarhiei sarbe, avand in vedere ca scandalul a izbucnit pe fondul unor investigatii angajate impotriva acestora.

Astfel, zilele trecute a fost arestat fostul consilier al premierului Zoran Djindjic, Zoran Ianusevic, suspectat de insusirea mijloacelor financiare ae Companiei navale Belgrad. A fost retinuti, de asemenea, fostul director al acestei firme si care, impreuna cu Ianusevic, a adus societatii daune de peste 700.000 de euro. Pentru abuz in functie, cei doi risca sa stea 12 ani dupa gratii.