Compania Millennium Building a dat in judecata Romania la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in cazul deciziei Curtii de Apel Suceava de anulare a autorizatiei de construire eliberata investitorului pentru proiectul Cathedral Plaza.

Aceasta este ultima cale de atac ramasa dezvoltatorului Cathedral Plaza. In plangerea depusa la CEDO de catre avocatul Millennium Building, Ron Soffer, investitorul sustine ca anularea autorizatiei de constructie a Cathedral Plaza violeaza Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care protejeaza proprietatea privata si consfinteste dreptul la un proces echitabil.

Ron Soffer spera ca decizia CEDO va duce la rejudecarea hotararii Curtii de Apel Suceava si sa constate legalitatea constructiei Cathedral Plaza.

Proiectul Cathedral Plaza a fost autorizat de catre Primaria Sectorului 1 pe 24 februarie 2006, iar constructia cladirii a inceput in martie 2006. Ulterior, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti si unele ONG-uri au cerut in instanta anularea autorizatiei de construire si repunerea terenului in starea initiala. 

Dupa o serie de procese si stramutari ale dosarului la diverse instante, pe 11 iulie 2011, Curtea de Apel Suceava a dat sentinta definitiva, potrivit careia ramane in vigoare decizia prin care a fost sistata constructia Cathedral Plaza.

Sentinta instantei venea dupa ce cladirea a fost finalizata, intabulata si chiar promisa spre vanzare pentru 70 mil. euro.