South East Europe Media Organisation (SEEMO) condamna presiunile asupra mass-mediei exercitate de reprezentantii puterii din Romania si Bulgaria. In cazul Romaniei, SEEMO aminteste atat de interdictia cu cazul unei jurnaliste de la un post de stiri, careia premierul Emil Boc i-a smuls microfonul din mana, cat si de criticile aduse de posturile Antena 2 si Antena 3. SEEMO aminteste ca si posturile Antena 2 si Antena 3 au fost criticate de Emil Boc, Antena 3 fiind sanctionata de catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA), iar celalalt post fiind pasibil de acelasi lucru.

„Partidul de guvernamant din Romania (PD-L) a anuntat ca toti membrii sai ar trebui sa intrerupa comunicarea” cu cele doua posturi de stiri, informeaza SEEMO. Organizatia avertizeaza ca „presiunea pusa asupra mass-mediei prin apelul la politicieni de a boicota anumite canale media este un lucru alarmant. Presiunea politica ii impiedica pe jurnalisti si pe liderii din media sa isi exercite munca in mod profesionist si independent”.

Pe de alta parte, SEEMO isi exprima ingrijorarea si fata de faptul ca Pavlina Trifonova, jurnalist bulgar la „24 Hours”, a trebuit sa dea in judecata, in aprilie, Consiliul bulgar de Ministri pentru a obtine informatiile pe care le ceruse. SEEMO este o retea de editori, jurnalisti si responsabili media din Europa Centrala si de Sud-Est afiliata International Press Institute (IPI)