Potrivit presedintelui Traian Basescu, partidele politice ar trebui sa se gandeasca sa-si asume guvernarea, pentru ca un guvern de tenhocrati nu este potrivit in contextul in care democratia din Romania este certa.

"Romania nu mai este cu democratia la nivelul inceputului anilor '90, cand tehnicienii sa-si asume responsabilitati pentru politicienii care stau in spate si o fac pe papusarii cu indicatii serioase. Nu pot accepta ideea ca se desemneaza un guvern pentru doua luni. Romania nu poate intra inca o data in instabilitate", a declarat seful statului.

Presedintele a mentionat totodata ca, in urma consultarilor avute cu partidele politice,  se pot desprinde doua concluzii, si anume: partidele opteaza pentru un prim-ministru indepenedent sau "cat mai independent cu putinta", respectiv partidele isi doresc un guvern de tehnocrati cu mandat limitat.

Propunerea presedintelui este aceea ca partidele sa-si asume guvernarea, acesta avertizand ca aparitia unui guvern despre care toata lumea sa aprecieze ca este manipulat, cu ministri care nu au suficienta autoritate, este riscanta.

"Partidele trebuie sa reflecteze la asumarea guvernarii intr-o perioada in care situatia economica risca sa se degradeze", a adaugat seful statului.


Sursa: Mediafax