„Saptamana Financiara“ si „Financiarul“ organizeaza miercuri, 10 iunie, la Hotel Crowne Plaza, dezbaterea cu tema: „Mediul de afaceri - intre blocaj financiar si birocratie“.  Evenimentul este organizat la initiativa vicepresedintelui Senatului Romaniei, prof. univ. Dan Voiculescu.
Temele de discutie vizeaza modalitatile prin care reprezentantii mediului de afaceri isi pot proteja si promova interesele in relatia cu statul. De asemenea, vor fi discutate propunerile pachetului legislativ promovat la inceputul lunii mai de catre vicepresedintele Senatului, prof. univ. Dan Voiculescu. Masurile incluse in acest pachet legislativ vizeaza penalizarea intarzierilor statului la rambursarea TVA si scutirea de la plata impozitului pe venituri datorat de microintreprinderi in primii trei ani de la infiintare.

La dezbatere vor participa reprezentanti ai autoritatilor publice, ai patronatelor, sindicatelor, specialisti din domeniul fiscal, jurnalisti.
Acesta este cel de-al doilea eveniment dedicat sustinerii mediului de afaceri, dupa „Rambursarea TVA - ajutor sau piedica pentru dezvoltarea companiilor“, organizat de „Saptamana Financiara“ si „Financiarul“ in luna aprilie 2009. Participantii la dezbaterea din luna aprilie au propus infiintarea Asociatiei Platitorilor de Taxe, organizatie neguvernamentala care sa protejeze mediul de afaceri in relatia cu autoritatile.