Ciprian Enea, consultant la besttourism.ro, este primul roman care a realizat un Top al celor mai frumoase 100 destinatii ale lumii, prilej cu care a vizitat peste 100 de tari. Astazi ne prezinta Miami.

Odata ajunsi in Miami puteti face ca mine. Alegeti sa stati intr-un hotel din zona South Beach, cea mai tare plaja din Florida. Majoritatea ofera umbrele, sezlonguri si prosoape in pretul camerei. Pentru cina sau pranz alegeti restaurantele de pe Ocean Drive. Sambata noaptea e de mers pe Ocean Drive, unde va puteti intalni cu Will Smith, Madonna sau Gloria Estefan. Distantele in Miami sunt foarte mari, asa ca e musai sa inchiriati o masina. La pretul afisat se mai adauga o taxa de oras (de altfel, la tot ce cumperi e la fel). Cu 25 de dolari pe zi poti inchiria o masina din clasa compact (un Chevrolet Malibu sau o Toyota Yaris). Si, daca tot v-ati luat o masina, aveti grija unde parcati. Amenzile sunt substantiale daca nu lasati masina in locurile special amenajate. O ora de parcare in fata portului costa in jur de 5 dolari.

In afara de shoppingul extrem in nenumaratele malluri cu preturi atractive, mai puteti merge la Parcul National Everglades, unde o sa vedeti cateva specii pe cale de disparitie printre care crocodilul american sau pantera de Florida. La SeaQuarium, pentru 60 de dolari puteti inota alaturi de delfini. Iar la Coconut Creek, la 40 de kilometri de oras, se afla o inedita ferma de fluturi. 

Pentru oferte turistice, detalii si consultanta incercati www.besttourism.ro.