Saptamana Financiara va propune, din 23 noiembrie, o viziune inedita asupra celei mai raspandite carti de invatatura din lume, intr-o carte ce reuneste numeroase dovezi stiintifice care confirma ca Biblia contine date si informatii reale „Si totusi Biblia are dreptate”. 
O carte scrisa de un jurnalist, care atrage din primele randuri atentie asupra faptului ca nu are pregatire teologica, ci ca a fost atras tot mai mult de problematica adevarului istoric din Biblie, ceea ce l-a determinat sa recurga la o sumedenie de studii si carti scrise de specialisti in varii domenii (istorie, teologie, arheologie, filologie, arte plastice etc.), pentru a creiona intr-un stil placut anumite elemente legate de sau care apar mentionate in Biblie. Fiecare capitol pare sa fie scris pentru un viitor serial marca Discovery - inteligibil si atractiv, dar bazandu-se pe multa informatie, ba avand pe alocuri chiar si mici nuante romantate (arheologul infrigurat in fata unei descoperiri etc.), care nu deranjeaza insa. Asa cum se arata in prefata, cartea se doreste un mijloc de a aduce rezultatele cercetatorilor si specialistilor la cunostinta unui public larg, in scoli etc.
Lucrarea contine capitole dedicate atat Vechiului cat si Noului Testament, preponderente ca numar fiind primele. In editia a doua adaugita si prelucrata, care a aparut in 1978, la 23 de ani de la apartitia primei editii, s-a incercat aducerea la zi a informatiei aparute intre timp in domeniu. Poate ca acesta este elementul care socheaza in primul rand pe cel care ia cartea in mana: ea a aparut acum 54 de ani, iar a doua editie dateaza de acum 31 de ani. Ceea ce poate fi foarte mult, cel putin pentru unele teme luate in discutie in carte. Cum insa nu avem de a face cu o lucrare care se adreseaza specialistilor, ci se vrea mai curand doar o prima privire menita sa starneaca curiozitatea publicului spre o lume fascinanta si extrem de vasta de cercetari multi-disciplinare, nu consider ca acest handicap ar fi unul eliminator.
Celebra lucrare a lui Werner Keller a fost tradusa in peste 25 de limbi si s-a vandut in mai mult de zece milioane de exemplare. Datorita abordarii documentate, dar deloc greoaie, a istoriei si arheologiei biblice, cartea a devenit extrem de populara, ajungand sa fie folosita ca material de studiu. Autorul dedica treizeci si patru de capitole Vechiului Testament si zece capitole Noului Testament, demonstrand stiintific ca Biblia contine date reale. De-a lungul Nilului, al Iordanului, Eufratului si Tigrului, cat si pe tarmurile Marii Moarte si ale Marii Mediterane arheologii au descoperit atat de multe dovezi stravechi ale celor spuse in Biblie, incat oamenii de stiinta din cele mai variate domenii au putut sa prezinte, pas cu pas, explicatii pentru istorisirile biblice.
Werner Keller s-a nascut in 1909 in Anhalt si a trait din 1945 in Berlin, fiind jurnalist la Die Welt si alte publicatii prestigioase. A murit in 1980, in localitatea elvetiana Ascona. A mai scris, printre altele, Ost minus West = Null (Est minus Vest = Zero, 1960) si Geschichte der Etrusker (Istoria etruscilor, 1970).