SIF Transilvania (SIF3) a semnat luni cu Erste Group Bank contractul ce vizeaza vanzarea pachetului de actiuni detinut la BCR, termenii intelegerii fiind aceeasi cu cei aprobati in AGA.

Astfel, in schimbul pachetului de 6% din actiunile BCR, societatea va incasa 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) in numerar si va primi un pachet reprezentand aproximativ 1% din titlurile Erste.

SIF Transilvania este singura din cele cinci societati de investitii financiare care poate vinde printr-o singura tranzactie toate titlurile detinute de la banca, urmand sa incaseze numerarul pana la sfarsitul anului.

SIF Transilvania este a treia societate de investitii care a semnat contractele de vanzare cu Erste, dupa SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana.

Termenii financiari ai tranzactiei sunt neschimbati fata de acordul preliminar anuntat in data de 15 septembrie, cu exceptia pretului pentru actiunile emise de BCR in anul 2011 ca urmare a incorporarii profitului anului 2010, care, in urma negocierilor, a fost majorat de la 0,1 lei pe actiune la 0,5 lei pe actiune.

SIF Moldova este singura SIF la care actionarii trebuie sa mai aprobe tranzactia cu Erste.

Erste a anuntat la jumatatea lunii septembrie ca a incheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania,

SIF Muntenia si SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 24,12% din actiunile BCR, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de grupul austriac.

Cu exceptia SIF Oltenia, care detine 6,12% din actiunile BCR, celelate SIF-uri controleaza pachete reprezentand 6% din capital.