Candidatul PDL la Primaria Generala a Capitalei, Silviu Prigoana, a votat, duminica, la o sectie de votare din sectorul 3, imediat dupa deschiderea urnelor, fiind insotit de sotia sa.

"Nu am dormit azi-noapte, am mai lucrat la program sa curat Bucurestiul de caini", a spus Prigoana, citat de Agerpres.

La randul ei, sotia lui Prigoana, realizatoarea TV Adriana Bahmuteanu, a evocat un alt punct principal al programului electoral al sotului ei. "Eu vreau sa ma plimb gratuit cu autobuzul, cu tramvaiul, poftim!", a spus aceasta.

Silviu Prigoana s-a declarat dezavantajat de scrutinul intr-un singur tur introdus in premiera la alegerile pentru primari, anul acesta, insa a apreciat faptul ca noul sistem va duce la polarizarea clasei politice.

"Din punctul meu de vedere, ma dezavantajeaza, pentru ca primarul in functie are oricum sansa numarul 1, are la indemana aparatul din Primarie pe care il poate folosi in ziua votului, dar trebuie, la un moment dat, sa se polarizeze clasa politica si asta e un inceput", a spus candidatul democrat-liberal.

Pe de alta parte, Silviu Prigoana a mentionat ca a dat o data dovada de fairplay semnand pe lista de sustinatori a candidaturii lui Sorin Oprescu pentru un nou mandat la Primaria Generala, nemaifiind nevoie de un astfel de gest si la vot.

"Am dat o semnatura acum cateva saptamani, ajunge. Datoria de cetatean si de fairplay in politica am demonstrat-o", a spus Prigoana.

Membrii sectiei de votare au precizat ca Prigoana si sotia sa au fost primii la vot.