Sindicatul Hidrosind vrea sa faca plangere penala impotriva membrilor Consiliului de Administratie de la Hidroelectrica, deoarece intrarea companiei in insolventa"este o masura cu caracter profund anti-romanesc si nu este nicidecum indreptata impotriva baietilor destepti, cum se incearca sa se induca opiniei publice", se arata in comunicatul sindicatului.

"Am ajuns sa fim, pe nedrept, rusinea Europei si va aducem la cunostinta ca salariatii din Hidroelectrica nu mai tolereaza aceasta stare de fapt. CA a provocat, prin decizia sa, mai mult decat o greva spontana la nivelul societatii. Urmarile vor fi greu de stapanit. Raspicat solicitam CSAT, Presedintelui Romaniei, Primului Ministru sa intervina in acest amatorism Economic si sa garanteze numirea in fruntea Hidroelectrica a unor persoane din interiorul acesteia, care sa aiba libertatea garantata de Presedinte si Prim Ministru de a lua decizii in afara constrangerilor politice", se mai arata in comunicat.

Societatea comerciala de producere a energiei electrice in hidrocentrale Hidroelectrica SA a cerut pe 15 iunie 2012 intrarea in insolventa, fara ca oficialii companiei sa explice aceasta solicitare de intrare in insolventa.