Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România (FSSR) a transmis vineri un comunicat prin care solicită implementarea unui nou sistem de salarizare în sănătate, deoarece o eventuală revenire la veniturile anterioare nu constituie un ideal pentru salariaţii din acest domeniu.


'Patosul restauraţiei salariale caracterizează şi acest Guvern, la fel ca şi pe cele anterioare. Din păcate, intenţia Executivului riscă să fie doar una de suprafaţă în ceea ce priveşte salariile lucrătorilor din sănătate, deoarece concomitent se iau măsuri dure de reducere a salariilor în unele spitale din ţară, ca urmare a reducerii sporurilor. Există totodată spitale care fie nu sunt finanţate la un nivel adecvat, cel mai adesea, fie sunt dominate de un exces de autoritate şi interes, ivite în contextul unei descentralizări greşit înţelese şi mult prea excesive', a declarat Viorel Rotilă, preşedintele FSSR.

Acesta a precizat, totodată, că personalul din sănătate merită un nou sistem de salarizare, separat de cel al bugetarilor, bazat pe recunoaşterea nivelului de pregătire, a importanţei sociale a muncii şi a efortului depus.