Imigrantii romani si bulgari ,,au afectat bugetul sistemului de ajutoare sociale" deoarece una din sapte persoane nou sosite in Marea Britanie solicita ajutor din partea statului, potrivit ,,Sunday Express".

Guvernarea laburista a incercat sa ascunda rezultatele rapoartelor privind imigratia deoarece concluziile erau considerate a fi dezastruoase. Unul dintre aceste rapoarte i-a avut in centrul atentiei pe imigrantii romani si bulgari.

In document se precizeaza ca un sfert dintre imigrantii veniti din Romania si Bulgaria au un nivel de educatie scazut si ca, cel mai probabil, aveau patru sau mai multi copii. Imigrantii nu mai pot cere in prezent ajutoare sociale pana cand nu dovedesc ca functioneaza legal in Marea Britanie, cel putin de un an.
Pentru cetatenii din Romania si Bulgaria este o conditie destul de greu de indeplinit deoarece exista inca restrictii pe piata muncii pentru muncitorii proveniti din cele doua state.

De asemenea, un alt raport arata ca aproximativ 180 de mii de persoane au ales sa se stabileasca in Marea Britanie, ca urmare a normelor privind imigratia in perioada guvernarii laburiste, incurajand fenomenul. 44% din acestea au fost atrase de relativa deschidere fata de imigranti, 23% au venit sa fie alaturi de rude si 30% au venit ca o consecinta directa a extinderii UE.