Un cioban in varsta de 95 de ani din localitatea hunedoreana Valcelele Rele, care are contract de munca doar din anul 2008, desi lucreaza de 70 de ani, a devenit somer, incepand de joi, dupa ce a fost trimis in somaj de catre proprietarul turmei de oi.
Stefan Grosu este cioban de peste 70 de ani, insa numai din anul 2008 a fost angajat cu carte de munca de proprietarul unui turme de oi, pentru o stana din localitatea Ciula Mare, din Tara Hategului, in judetul Hunedoara.
Batranul a fost trimis in somaj dupa ce turma de oi a fost dusa la campie pe timp de iarna, urmand sa fie reangajat in luna aprilie.
Stefan Grosu a mers la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara pentru a-si depune actele de somaj si pentru a beneficia de banii de somaj.
“La 91 de ani mi-a facut proprietarul stanei unde am inceput sa lucrez carte de munca. Luna trecuta, dupa ce oile au plecat la campie, mi-a spus ca ma trimite in somaj pe timp de iarna si in primavara, inainte de Paste, cand se intorc oile, ma reangajeaza. Cand m-am dus la birourile de la somaj sa-mi fac actele si-au facut cruce. Au tot dat la telefoane la juristi ca sa vada daca am dreptul la somaj. Pana la urma azi (joi - n.r.) am fost sa-mi pun viza pe carnetul de somaj”, a declarat Stefan Grosu.
Angajatii institutiei nu au stiut initial daca acesta are sau nu dreptul la bani de somaj, dar ulterior s-au informat, iar de joi a primit carnet de somer, urmand sa beneficieze si de 400 de lei lunar.