Sonae Sierra şi Caelum Development au încheiat un acord de tip joint-venture 50:50 pentru dezvoltarea ParkLake Plaza în sectorul 3, în partea de est a Bucureştiului.


Noul centru comercial va oferi servicii de retail în aproximativ 200 de unităţi, inclusiv diferite facilităţi pentru sport şi divertisment. În cadrul proiectului cu o investiţie de 185 de milioane de euro, au fost semnate deja contracte pentru 52% din cei 67.000 metri pătraţi, iar alţi 13% se află în stadiu avansat de negociere.


ParkLake Plaza va include o zonă de restaurante internaţionale cu peste 20 de unităţi, un multiplex Cinema City cu 16 săli, un hypermarket Cora cu o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home şi magazine vestimentare (H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka). Centrul va oferi 2.700 de spaţii de parcare la subsol.

În prezent, în cadrul joint venture-ului se lucrează la optimizarea design-ului, se negociază contracte de închiriere cu alte mărci şi se urmăreşte găsirea soluţiilor financiare potrivite, care, împreună, vor determina data exactă a începerii construcţiei.