Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni seara la emisiunea 'Sinteza zilei' de la Antena 3, că sunt bani pentru a subvenţiona încălzirea şi în această iarnă.'Am bani pentru subvenţie la gigacalorie, i-am pus de-o parte, i-am aşezat de-o parte', a spus Oprescu. Pe de altă parte, primarul general a spus că prezenţa lui Gigi Becali alături de USL, o forţă în care are încredere, este binevenită. 'Pe domnul Becali îl apreciez. Omul acesta crede în ce spune. În fostul Consiliu, din partea consilierilor lui de multe ori am avut sprijin', a precizat Oprescu.

Întrebat din ce cauză, după ce a câştigat cel de-al doilea mandat de primar general, fostul preşedinte al PDL Bucureşti şi chiar preşedintele partidului Vasile Blaga au 'fugit' din Bucureşti, Oprescu a spus: 'Diagnosticul este clar: unii dintre ei sunt născuţi jigniţi şi nu pot să primească ceea ce cetăţenii le dau. Ei (cetăţenii, n.r.) au văzut şi bla-bla-ul, şmecheriile şi manglelile. Nu se iartă lucrurile astea. Lumea şi-a dat seama. Încearcă mulţi politicieni să-i aiurească, să le promită, să le spună. Electoratul s-a schimbat şi s-a schimbat în primul rând din cauza durerilor pe care le încearcă. Ce să le spună, că tot ceea ce le-a promis a fost o păcăleală, să le spună că este foarte bine pe malul Lacului Como, să le spună că e foarte bine în ţările de largă respiraţie democratică. Nu ar fi adevărat. Văd şi acum ipocrizia, tupeul'.

În context, Sorin Oprescu a spus că se va deplasa marţi la Chişinău, unde se va întâlni cu autorităţile din capitala Republicii Moldova. 'Îmi place de ei pentru că doresc să se implice şi în ceea ce înseamnă dezvoltarea Dunării. Vreau să facem împreună proiectele acestea', a spus edilul şef.