Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare pentru santajarea lui Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ion Ilie Cezar a primit cinci luni de inchisoare. Decizia poate fi contestata la Tribunalul Capitalei.Sorin Ovidiu Vintu (SOV) si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata cu acuzatia de santaj pe 23 mai 201. Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, cei doi l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro sau sa accepte denuntarea unui contract.

Constrangerea a fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

La iesirea din sala de judecata Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca a facut recurs impotriva deciziei Judecatoriei sectorului 1 si ca la judecarea contestatiei va reveni cu argumente suplimentare pentru care considera ca nu ar trebui condamnat. "Probabil ca nu am fost suficient de convingator la instanta de fond. Voi incerca sa aduc argumente suplimentare la Curtea de Apel Bucuresti pe care le veti auzi atunci", a sustinut Vintu. 

Omul de afaceri Sebastian Ghita, patron al televiziunii de stiri Romania TV si fost manager al Realitatea TV a declarat, citat de Mediafax, ca fapte precum cele comise de Sorin Ovidiu Vantu nu-si au locul in mediul de afaceri din Romania si este convins ca, in urma decizie de vineri a instantei, acesta se va abtine de la a mai participa la "alte actiuni cu iz penal".

Intrebat daca este multumit de decizia luata de Judecatoria sectorului 1, Sebastian Ghita a spus ca "pedepsele sunt cele prevazute de lege". "Cred ca astfel de fapte si actiuni nu-si au locul in mediul de afaceri din Romania si sunt convins ca domnul Vantu se va abtine de la a mai participa la alte actiuni cu iz penal", a mai spus Sebastian Ghita.

In acest dosar, SOV si Ilie Cezar au fost arestati preventiv in 29 aprilie 2011, iar in 16 iunie eliberati de o instanta a Tribunalului Bucuresti, care a motivat hotararea prin faptul ca "notorietatea negativa a lui Sorin Ovidiu Vintu, in lipsa unor condamnari definitive pentru faptele imputate, nu-l poate priva de dreptul legitim de a fi liberat provizoriu in cursul procesului penal, iar masura arestului preventiv nu numai ca nu se mai justifica, dar este si excesiva". 

In 8 noiembrie 2011, Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat preventiv iar, alaturi de alte noua persoane, printre care si Liviu Luca, intr-un alt dosar, privind delapidarea Petromservice. SOV si ceilalti inculpati in acest dosar au fost eliberati din arest in acest dosar, in 14 noiembrie 2011, de un complet de trei judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti. Judecatorii au sustinut, in motivarea deciziei de eliberare, ca arestarea lui SOV si a celorlalte persoane cercetate in cazul delapidarii Petromservice ar fi dus la situatia absurda in care ar fi reprezentat pericol in acest caz, dar nu si in celelalte dosare in care sunt acuzati.

Intr-un alt dosar, Vintu este judecat pentru favorizarea fostului director Gelsor, Nicolae Popa, adus in tara din Indonezia in 22 aprilie 2011, dupa mai bine de zece ani de la prabusirea Fondului Natonal de Investitii.