Candidatul USL în Colegiul 2 Senat Târgovişte-Moreni, Sorin Roşca Stănescu, s-a întâlnit, vineri, în prima zi de campanie cu alegători din Moreni cărora le-a propus un pariu şi un pact în ceea ce priveşte funcţia de parlamentar pe care vrea să o obţină.''Am venit aici pentru a încheia cu dumneavoastră un pariu şi apoi un pact. Eu pariez că o veţi duce mai bine după aceste alegeri, iar dumneavoastră veţi paria pe noi. Că noi vom câştiga şi că vom lucra pentru dumneavoastră'', a spus Roşca Stănescu. Acesta a precizat că l-a sunat pe actualul parlamentar din colegiul 2, Mircea Andrei.

''Am făcut un gest care, poate, vi se va părea surprinzător. Astăzi l-am sunat pe Mircea Andrei şi i-am spus: Mircea, aşa cum te-ai comportat cu colegiul acesta, unde candidez eu acum la Senat, sunt sigur că voi câştiga. Sunt sigur că aceşti oameni mult timp de acum încolo nu vor mai vota pe nimeni de la PDL'', a mai spus Roşca Stănescu.

Acesta le-a spus celor prezenţi la mitingul de la Moreni că le propune şi un pact. ''După ce vom câştiga şi unii şi alţii acest pariu, va fi momentul să facem un pact, un pact prin care eu să fiu altfel decât au fost ceilalţi senatori pe care i-aţi avut şi în care dumneavoastră să aveţi posibilitatea să mă trageţi de urechi, dar în orice caz să aveţi posibilitatea să îmi spuneţi, pe multiple canale pe care le voi deschide către dumneavoastră, tot ce aveţi ca problemă şi tot ce credeţi că poate rezolva Senatul României'', a precizat Sorin Roşca Stănescu.

Principalul contracandidat al lui Sorin Roşca Stănescu este fostul secretar de stat în Ministerul Agriculturii, deputatul Adrian Rădulescu care candidează pe listele ARD. La întâlnirea electorală de la Moreni au fost prezenţi candidatul USL la Camera Deputaţilor în colegiul Moreni, Zisu Stanciu, ministrul Mediului Rovana Plumb - candidat USL în colegiul Pucioasa pentru Camera Deputaţilor, precum şi preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.