Admi­nis­tra­tia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) Re­­gia Autonoma Galati, regie autonoma aflata in subordi­nea Ministerului Transportu­rilor, in­de­pli­­neste functia de autoritate de cai navigabile pe sectorul romanesc al Du­­narii de la intrarea in tara pana la varsarea in Marea Neagra, pe toate cai­le navigabile.
 
De aproximativ  zece ani, AFDJ a externalizat operatiunile de dragaj a Dunarii, respectiv de cu­ra­tare a fundului fluviului de aluviunile care se depun de-a lungul anului. AFDJ a licitat in­chei­e­rea unor contracte cadru cu o valabi­li­tate de cate patru ani. Lu­cra­rile au fost atribuite la sfarsitul lunii iulie. Atunci, Administratia a impartit peste 35 milioane de lei, aproximativ 8,5 milioane de eu­ro, unor firme apropiate PDL, scrie Jurnalul National, in editia de astazi. Mai mult, o parte din lucrari vor fi rea­lizate cu uti­lajele Administratiei, care le-a inchiriat unei firme care a castigat un contract de dragaj.

Anuntul de licitatie a fost publicat si in Jurnalul European de Achizitii Publice, dar la licitatie s-au prezentat doar firme romanesti. Cele trei companii au depus oferte pentru fiecare tronson, pentru a respecta procedura de achizitie. La final, insa, fiecare a castigat cate un contract.
Primul tronson a fost obtinut de Argos, cu sediul in Cernavoda. Presedintele Consiliului de Administratie este omul de afaceri Lucian Lazia, care controleaza prin intermediul Argos si firma Dobroport SA. In 2009, cele doua societati au donat Partidului Democrat Liberal suma de 80.000 de lei.

Cel de-al doilea contract a fost obtinut de compania Superquatro, din Galati. Paradoxal, aceasta nu detine utilaje proprii pentru dragare si se foloseste de cele ale Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos, care le-a inchiriat pentru cateva mii de euro. Administratia Fluviala sustine insa ca utilajele au fost scoase la vanzare.

In sfarsit, contractul pentru ultimul tronson al Dunarii a fost castigat de Comision Trade din Braila. Compania a fost condusa pana nu de mult de democrat-liberalul Eugen Cirligea, fost subprefect si apropiat al generalului Eugen Badalan, actualmente deputat. Legaturile cu partidul de guvernamant sunt evidente: sediul administrativ al firmei a folosit ca sediu de campanie electorala pentru PDL la alegerile din 2008 si 2009.