Ministerul Finantelor Publice (MFP) s-a im­prumutat cu 600 de milioane de lei prin obliga­tiuni la trei ani, exact cat si-a propus, la un randament in crestere, de 7,34%, de la 7,09% platit in luna iulie pentru astfel de titluri.

Valoarea totala a subscrierilor a fost de 950,3 milioane de lei. Titlurile ajung la scadenta in octom­brie 2014. Dealerii se asteptau la un randament in crestere, intrucat participantii la piata sunt pregatiti sa cumpere aceste instrumente pe piata secundara pentru un randament de 7,30%.
La licitatia precedenta pentru astfel de titluri, ministerul s-a imprumutat cu 702,8 milioane de lei, peste valoarea propusa, de 500 de milioane lei, la un randament de 7,09% pe an.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca vrea sa imprumute in luna august 4 miliarde de lei prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna, aceeasi valoare fiind prevazuta si in programul aferent lunii iulie, desi suma imprumutata a fost mai mare.

Urmatoarea licitatie este programata luni, cand Trezoreria vrea sa vanda certificate cu scadenta la un an, de 900 de milioane de lei. Pe piata locala, Finantele au angajat de la inceputul anului impru­muturi de 36,62 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni si certificate de trezorerie.